Luomu maistuu makealta!

Tilamme

mistä LuomumaNSIKKAA saa?

Kouvolan Elimäellä sijaitsevalta luomutilalta noudat aidolta mansikalta maistuvat luomumansikat! Tilalla viljellään myös luomupensasmustikoita, luomuviljoja ja luomuraparperia.

Matkaa pääkaupunkiseudulta Kuutostietä pitkin on n. 100 km ja Kouvolan keskustasta n. 30 km. Tilamme sijaitsee n. 5 km päässä Elimäen kirkonkylältä, Mettälän kylässä, puhtaiden luomupeltojen keskellä.

Tilaamme ovat aikaisemmin viljelleet Kauko ja Maire Akkanen. He perustivat tilan v. 1956, kun saapuivat karjalaisina evakkoina Elimäelle. Vuodesta 1990 tilan isäntänä on ollut maanviljelijä Jyrki Akkanen. Luomuviljelyssä tilamme on ollut vuodesta 2010 alkaen.

Luomuviljely - miksi luomu maistuu?

Luomuviljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita, eikä kemiallisia homeentorjunta-aineita. Rikkakasvit kitketään käsin ja tuholaisten torjuntaan käytetään vain luomuviljelyyn sopivia keinoja. Harva taimiväli takaa ilmavan kasvuston ja leikatulla nurmella on mukava liikkua poimiessa. Taimet on istutettu katteeseen, mikä aikaistaa satoa ja pitää marjat puhtaina. Kaikki peltomme ovat tihkukastelujärjestelmässä, jolloin lähdepohjaisen lammen raikas vesi pumpataan mansikkapenkin sisään, jotta kastelu ei huuhtele ja pehmitä marjoja. 

Kansainvälisten tutkimusten mukaan luomuruokaa suosiva saa ruuastaan enemmän antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuottettuja elintarvikkeita syövä. 

Euroluomu

Poimi mansikat ja mustikat itse tai varaa ennakkoon